Proiectul ADI-APA a intrat în linie dreaptă

Dezvoltăm Vâlcea

Cel mai important proiect al județului Vâlcea, în valoare de peste 200 de milioane de euro a fost depus la Ministerul Fondurilor Europene. Am discutat la Ministerul Fondurilor Europene cu secretarul de stat, Cristian Roman și cu doamna Cecilia Văduva, secretar general adjunct, despre importanța capitală a acestui proiect, depus pentru aprobare, pentru cetățenii din județul pe care îl reprezint, în Parlament. Am primit asigurări că acest proiect se va implementa, în termenii corecți, spre satisfacția locuitorilor din orașele și comunele care vor beneficia de investițiile lui majore.” Programul Operațional Infrastructura Mare, denumit, pe scurt, POIM, este un program european, care a fost elaborat pentru a fi în acord cu nevoile de dezvoltare ale României, iar Strategia POIM este orientată spre obiectivele Strategiei Europa 2020, în corelare cu Programul Naţional pentru Reformă şi cu Recomandările Specifice de Ţară. El promovează energia verde și eficiența energetică, printr-o utilizare foarte eficientă a resurselor și a unor moduri de transport prietenoase cu mediul.

Întâlnire cu Asociația Elevilor Vâlceani

Mă bucură faptul că Patrisia a acceptat invitația pe care am lansat-o de a lua parte la această întâlnire. În calitate de deputat de Vâlcea în Parlamentul României, activitatea pe care o desfășor trebuie să vină mereu în sprijinul vâlcenilor, al obiectivelor și dorințelor lor pentru o viață mai bună, și mai ales în sprijinul construirii unui viitor mai bun pentru generațiile următoare. În acest sens consider că păstrarea unei legături cât mai strânse și a unui dialog activ și deschis cu organizațiile de reprezentare ale intereselor elevilor vâlceni este esențială. Sunt de părere că doar prin educație putem spera la un viitor mai bun, iar adolescenții de astăzi sunt temelia societății de mâine. Pe lângă transmiterea de informații, educația înseamnă cercetare, gândire critică și sprijin în dezvoltare, lucruri pe care elevii le cer de la sistemul educațional.

Sunt implicat în viața copiilor

Alături de copiii speciale

Sunt alături de evenimentele organizate cu scopul creșterii nivelului de conștientizare despre copiii cu nevoi speciale, creat de Asociația AVA, reprezentată de către Alina Dina-Tanasie. Asociatia AVA își propune creșterea calității vieții copiilor cu dizabilități cu domiciliul în județul Vâlcea, prin ore de recuperare cu ajutorul Terapiei 3C, kinetoterapie, ateliere de lucru și de socializare ca sprijin pentru o dezvoltare armonioasă psihosomatică, care îmbină terapia pentru corp cu terapia cognitivă și logopedică cu scopul integrării mai ușoare în societate.

Educație = Viitor

Vâlcea are copii geniali!

la Pietrari, avem una dintre cele mai inovative biblioteci publice rurale din țară, premiată pentru inovație și pentru faptul că au inspirat un program național numit CODEKids, care ajută tinerii pasionați de robotică, începând cu cele mai fragede vârste, să își dezvolte pasiunea și să ne reprezinte cu succes.

© 2021 Laurentiu Cazan